Zusammenleben

ühenduse Associacion Victimes Franquisme nimel Hispaania Franco diktatuuri ajal toime pandud kuritegude karistamatuse kohta

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petitsiooni esitaja annab teada, et Hispaania valitsus ja õigusasutused on jätnud Franco diktatuuri ajal toime pandud kuritegude ohvrid ja nende perekonnad ilma õigusest tõhusale õiguskaitsevahendile. Petitsiooni esitaja väidab, et nagu on märgitud Nagy raportis põhiõiguste olukorra kohta Euroopa Liidus 2015. aastal, peavad liikmesriigid tegema koostööd siseriiklike või rahvusvaheliste kohtulike uurimistega, mille eesmärk on püüda täpsustada totalitaarsete režiimide poolt liidus toime pandud inimsusvastaste kuritegude eest vastutamist ning püüda teha kindlaks tõde ja tagada ohvritele õigusmõistmine ja õiguskaitsevahendid. Petitsiooni esitaja teatab ka Euroopa Liidu põhiõiguste harta artikli 47 ja raamotsuse 2008/913/JSK rikkumisest, mis ei ole kooskõlas ühenduse acquis’ga, mis puudutab hoolt ja tähelepanu kuriteoohvrite suhtes.

Thank you for your support, E. P.