Zusammenleben

V imenu zveze Associacion Victimes Franquisme, o nekaznovanju kaznivih dejanj, storjenih med Francovo diktaturo v Španiji  ,

E. P.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
5 Supporters 5 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Collection yet 3 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Vlagatelj peticije poroča, da vlada in sodni organi v Španiji žrtvam kaznivih dejanj, storjenih med Francovo diktaturo, in njihovim družinam preprečujejo uveljavljanje pravice do učinkovitega pravnega sredstva. Vlagatelj peticije se sklicuje na poročilo o razmerah na področju temeljnih pravic v Evropski uniji v letu 2015, ki ga je pripravil József Nagy, v skladu s katerim morajo države članice sodelovati v državnih in mednarodnih pravosodnih preiskavah, da se poišče odgovorne za hudodelstva zoper človečnost, ki so jih v Uniji zagrešili totalitarni režimi, ugotovi resnica ter zagotovi pravica in popravijo krivice žrtvam teh hudodelstev. Vlagatelj peticije tudi navaja kršitev člena 47 Listine Evropske unije o temeljnih pravicah in okvirnega sklepa Sveta 2008/913/PNZ, kar je v nasprotju s pravnim redom Skupnosti v zvezi s skrbjo in pozornostjo za žrtve kaznivih dejanj.

Thank you for your support, E. P.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now