Zusammenleben

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka Franko diktatūras laikā pastrādāto noziegumu upuriem un viņu ģimenēm Spānijas valdība un tiesu iestādes liedz izmantot viņu tiesības uz efektīvu tiesību aizsardzību. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo — kā norādīts József Nagy sagatavotajā Ziņojumā par pamattiesību stāvokli Eiropas Savienībā 2015. gadā, dalībvalstīm ir jāsadarbojas ar valsts vai starptautiskajām tiesām to veikto izmeklēšanu ietvaros, lai censtos noteikt atbildību par noziegumiem pret cilvēci, kurus Savienībā izdarījuši totalitārisma režīmi, noskaidrotu patiesību un nodrošinātu tiesiskumu un tiesiskās aizsardzības līdzekļus šo noziegumu upuriem. Lūgumraksta iesniedzējs norāda arī uz Eiropas Savienības Pamattiesību hartas 47. panta un Pamatlēmuma 2008/913/TI pārkāpumu, kas neatbilst Kopienas acquis attiecībā uz noziegumu upuru aprūpi un viņiem veltāmo uzmanību.

Thank you for your support, E. P.