Zusammenleben

U ime Udruge žrtava frankoizma (Associacion Victimes Franquisme), o nekažnjavanju zločina počinjenih tijekom Francove diktature u Španjolskoj 

E. P.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
5 Supporters 5 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Collection yet 3 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositelj predstavke navodi da španjolska vlada i sudske vlasti uskraćuju žrtvama zločina počinjenih tijekom Francove diktature i njihovim obiteljima pravo na učinkoviti pravni lijek. Tvrdi da, kao što je navedeno u Nagyjevom izvješću o stanju temeljnih prava u Europskoj uniji u 2015., države članice moraju surađivati u nacionalnim ili međunarodnim sudskim istragama kojima se žele razjasniti mogući zločini protiv čovječnosti koje su u Uniji počinili totalitarni režimi, utvrditi istina te osigurati pravda i pravna zaštita žrtvama tih zločina. Navodi i kršenje članka 47. Povelje Europske unije o temeljnim pravima i Okvirne odluke 2008/913/PUP, što nije u skladu s pravnom stečevinom Zajednice u pogledu brige za žrtve zločina i pozornosti koja im se posvećuje.

Thank you for your support, E. P.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now