Zusammenleben

U ime Udruge žrtava frankoizma (Associacion Victimes Franquisme), o nekažnjavanju zločina počinjenih tijekom Francove diktature u Španjolskoj

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositelj predstavke navodi da španjolska vlada i sudske vlasti uskraćuju žrtvama zločina počinjenih tijekom Francove diktature i njihovim obiteljima pravo na učinkoviti pravni lijek. Tvrdi da, kao što je navedeno u Nagyjevom izvješću o stanju temeljnih prava u Europskoj uniji u 2015., države članice moraju surađivati u nacionalnim ili međunarodnim sudskim istragama kojima se žele razjasniti mogući zločini protiv čovječnosti koje su u Uniji počinili totalitarni režimi, utvrditi istina te osigurati pravda i pravna zaštita žrtvama tih zločina. Navodi i kršenje članka 47. Povelje Europske unije o temeljnim pravima i Okvirne odluke 2008/913/PUP, što nije u skladu s pravnom stečevinom Zajednice u pogledu brige za žrtve zločina i pozornosti koja im se posvećuje.

Thank you for your support, E. P.