Umwelt

1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója kifogásolja a zajszennyezés szintjét a magyarországi repterek környékén, és azt állítja, hogy a magyar kormány nem tesz eleget a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 2002/49/EK irányelvben (környezeti zajról szóló irányelv) foglalt kötelezettségeinek, amennyiben nem szabja meg a zaj repterek közelében megengedett határértékét. Azzal érvel továbbá, hogy a hatóságok nem készítettek sem stratégiai zajtérképet, sem cselekvési tervet, nem szerveztek nyilvános konzultációt az utóbbival kapcsolatban, mint ahogy azt a környezeti zajról szóló irányelv megkövetelné, és nem védték a repterek közelében élők egészségét. Ezenkívül rámutat arra is, hogy 2018 augusztusában megváltoztatták a repülési útvonalakat, ami növelte a zajszennyezést a budapesti repülőtér környékén.

Thank you for your support, L. M.

openPetition international