Umwelt

Dėl triukšmo taršos oro uostų kaimynystėje

L. M.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 5 days

Peticijos pateikėjas skundžiasi dėl triukšmo taršos šalia oro uostų Vengrijoje, teigdamas, kad Vengrijos vyriausybė, nenustatydama triukšmo prie oro uostų ribinių verčių, nevykdo savo įsipareigojimų pagal Direktyvą 2002/49/EB dėl aplinkos triukšmo įvertinimo ir valdymo (Aplinkos triukšmo direktyva). Jis taip pat teigia, kad valdžios institucijos neparengė strateginių triukšmo žemėlapių ar veiksmų planų, nesurengė tuo klausimu viešųjų konsultacijų, kaip nustatyta Aplinkos triukšmo direktyvoje, ir neapsaugojo žmonių, gyvenančių šalia oro uostų, sveikatos. Be to, jis nurodo, kad nuo 2018 m. rugpjūčio mėn. buvo pakeisti skrydžių maršrutai, dėl kurių padidėjo triukšmo tarša aplink Budapešto oro uostą.

Thank you for your support, L. M.

openPetition international