Umwelt

относно шумовото замърсяване в близост до летищата

L. M.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията се оплаква от нивото на шумово замърсяване в близост до летищата в Унгария, като твърди, че унгарското правителство не изпълнява задълженията си по силата на Директива 2002/49/ЕО относно оценката и управлението на шума в околната среда (Директивата относно шума в околната среда ), тъй като не е определило допустими стойности за шум около летищата. Той също твърди, че органите не са предприели стратегическо картографиране на шума или планове за действие, не са организирали обществени консултации във връзка с последното, както е предвидено от Директивата относно шума в околната среда, и не са успели да защитят здравето на хората, които живеят в близост до летищата. В допълнение той посочва, че от август 2018 г., траекториите на полетите са променени, което води до увеличаване на шумовото замърсяване в близост до летището в Будапеща.

Thank you for your support, L. M.

openPetition international