Umwelt

Privind poluarea fonică în apropierea aeroporturilor

L. M.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul se plânge de nivelul de poluare fonică din apropierea aeroporturilor din Ungaria, susținând că guvernul maghiar nu își respectă obligațiile în conformitate cu Directiva 2002/49/CE privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiental (Directiva privind zgomotul ambiental), întrucât nu a stabilit valori-limită pentru zgomotul în apropierea aeroporturilor. De asemenea, acesta susține că autoritățile nu au realizat cartografieri fonice sau planuri de acțiune strategice, nu au organizat consultări publice privind planurile de acțiune, astfel cum se prevede în Directiva privind zgomotul ambiental, și nu au reușit să protejeze sănătatea persoanelor care locuiesc în apropierea aeroporturilor. În plus, acesta subliniază că, începând din august 2018, traseele de zbor au fost modificate, ceea ce a condus la o creștere a poluării fonice în jurul aeroportului din Budapesta.

Thank you for your support, L. M.

openPetition international