Finanzen

Reikalavimo, kad bankai internetu teikiamoms paslaugoms taikytų vienodas TAN procedūras

Andreas Löw
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Peticijos pateikėjas teigia, kad įgyvendinus peržiūrėtą Mokėjimo paslaugų direktyvą (MPD2) beveik kiekvienas bankas sukūrė savo internetinės bankininkystės sistemą, o būtiniems prietaisams taikomi labai skirtingi aparatinės įrangos reikalavimai. Jis pažymi, kad ne visi bankai remiasi saugiomis ir nebrangiomis sistemomis, pavyzdžiui, „Chip-TAN“. Todėl bankų klientai dažnai naudojasi internetinės bankininkystės sistemomis senuose „Android“ prietaisuose. Jo nuomone, jei bankai nuspręstų naudotis tokiomis sistemomis kaip „Chip-TAN“, vartotojai galėtų lengviau rinktis iš skirtingų bankų ir tuo pat metu turėtų naudos iš aukšto lygio saugumo.

Thank you for your support, Andreas Löw

openPetition international