Finanzen

O požiadavke, aby banky používali jednotné postupy generovania jedinečného kódu (TAN) pre online služby

Andreas Löw
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Predkladateľ petície tvrdí, že v nadväznosti na vykonávanie revidovanej smernice o platobných službách takmer každá banka vyvinula svoju vlastnú aplikáciu pre online banking a zariadenia potrebné na ich používanie musia spĺňať veľmi odlišné hardvérové požiadavky. Poukazuje na to, že nie všetky banky využívajú bezpečné a lacné systémy, ako napríklad Chip-TAN (generátor jedinečného kódu). Klienti bánk preto často používajú online bankové aplikácie na starých zariadeniach Android. Domnieva sa, že keby sa banky rozhodli využívať systémy ako Chip-TAN, spotrebitelia by si mohli ľahšie vyberať medzi rôznymi bankami a zároveň by mali zaistenú vysokú úroveň bezpečnosti.

Thank you for your support, Andreas Löw

openPetition international