Finanzen

относно изискването банките да предлагат единни TAN процедури за онлайн услуги

Andreas Löw
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Вносителят на петицията твърди, че след прилагането на преразгледаната Директива за платежните услуги почти всяка банка е разработила своe собствено приложение за онлайн банкиране и съществуват много различни изисквания по отношение на хардуера за необходимите устройства. Той посочва, че не всички банки разчитат на безопасни и нескъпи схеми като Chip-TAN. Поради това клиентите на банките често използват приложения за онлайн банкиране на стари устройства с Android. Според него, ако банките решат да разчитат на схеми като Chip-TAN, потребителите ще могат по-лесно да избират между различните банки и същевременно ще се възползват от високо равнище на сигурност.

Thank you for your support, Andreas Löw

openPetition international