Finanzen

O zahtijevanju od banaka da koriste jednake postupke autorizacije putem TAN-ova za internetske usluge

Andreas Löw
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Podnositelj predstavke tvrdi da je nakon provedbe revidirane Direktive o platnim uslugama gotovo svaka banka razvila vlastitu aplikaciju za internetsko bankarstvo te da su zahtjevi u pogledu hardvera za potrebne uređaje vrlo različiti. Ističe da ne koriste sve banke sigurne i povoljne sustave kao što je Chip-TAN. Stoga se klijenti banaka često koriste aplikacijama internetskog bankarstva na starim uređajima s operacijskim sustavom Android. Prema njegovu mišljenju, kada bi banke odlučile koristiti sustave kao što je Chip-TAN, potrošači bi mogli lakše izabrati među različitim bankama te bi istodobno imali koristi u pogledu visoke razine sigurnosti.

Thank you for your support, Andreas Löw

openPetition international