Finanzen

Bankok kötelezéséről arra, hogy egységes TAN-eljárásokat kínáljanak az online szolgáltatásokhoz

Andreas Löw
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a felülvizsgált pénzforgalmi szolgáltatási irányelv végrehajtását követően szinte minden bank saját online banki alkalmazást fejlesztett ki, és a szükséges eszközök tekintetében nagyon eltérő hardverkövetelmények vannak érvényben. Rámutat, hogy nem minden bank támaszkodik olyan biztonságos és olcsó rendszerekre, mint amilyen a Chip-TAN. Ezért a banki ügyfelek gyakran régi Android eszközökön használják az online banki alkalmazásokat. Véleménye szerint a fogyasztók könnyebben választhatnának a különböző bankok között és egyúttal magas szintű biztonságot élveznének, ha a bankok a Chip-TAN-hoz hasonló rendszereket alkalmaznának.

Thank you for your support, Andreas Löw

openPetition international