Mitbestimmung

Privind presupusa încălcare de către Regatul Unit a articolului 20 alineatul (2) litera (b) din TFUE

T. R.
  1. Launched November 2019

Petiționarul se plânge de faptul că pentru a putea vota la alegerile europene din 23 mai 2019, cetățenii anumitor state membre trebuiau să completeze un formular special de înregistrare - „Formular de înscriere la vot pentru alegerile pentru Parlamentul European” - chiar dacă acestea erau deja incluse în registrul electoral. În opinia petiționarului, acest lucru a fost discriminatoriu pentru cetățenii UE care nu sunt cetățeni ai Regatului Unit, care au fost efectiv obligați să se înregistreze de două ori. În al doilea rând, el subliniază faptul că cetățenii care dețin dublă cetățenie (Regatul Unit, precum și Republica Irlanda, Malta și Cipru) nu au fost obligați să completeze un astfel de formular.

Thank you for your support, T. R.