Mitbestimmung

O údajnom porušení článku 20 ods. 2 písm. b) ZFEÚ zo strany Spojeného kráľovstva

T. R.
  1. Launched November 2019

Predkladateľ petície sa sťažuje, že Občania istých členských štátov, ktorí chceli hlasovať vo voľbách do Európskeho parlamentu 23. mája 2019, museli vyplniť osobitný registračný formulár – „Registračný formulár voliča do Európskeho parlamentu“ –, aj keď už boli zapísaní v zozname voličov. Podľa predkladateľa petície bolo toto opatrenie diskriminačné voči občanom EÚ, ktorí nie sú občanmi Spojeného kráľovstva a ktorí boli v podstate povinní zaregistrovať sa dvakrát. Po druhé poukazuje na skutočnosť, že občania, ktorí majú dvojité občianstvo (Spojené kráľovstvo spolu s Írskou republikou, Malta a Cyprus), neboli povinní tento formulár vyplniť.

Thank you for your support, T. R.