Mitbestimmung

T. R.
  1. Launched November 2019

Předkladatel si stěžuje, že aby mohli občané některých členských států hlasovat ve volbách do Evropského parlamentu dne 23. května 2019, museli vyplnit zvláštní formulář pro registraci („European Parliament voter registration form“), a to i v případě, že již byli zapsáni do seznamu voličů. Předkladatel petice se domnívá, že to je diskriminační opatření vůči občanům EU, kteří nejsou občany Spojeného království a kteří se v podstatě museli zaregistrovat dvakrát. Zadruhé poukazuje na skutečnost, že občané, kteří mají dvojí občanství (občanství Spojeného království a Irské republiky, Malty a Kypru), nemají povinnost tuto formu vyplňovat.

Thank you for your support, T. R.