Mitbestimmung

EUMSZ 20. cikke (2) bekezdése b) pontjának az Egyesült Királyság általi állítólagos megsértéséről

T. R.
  1. Launched November 2019

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a 2019. május 23-i európai választásokon való szavazás érdekében egyes tagállamok polgárainak külön regisztrációs űrlapot kellett kitölteniük („Az Európai Parlament választói névjegyzékbe vétele”) még akkor is, ha már szerepelnek a választói névjegyzékben. A petíció benyújtójának véleménye szerint ez hátrányosan megkülönbözteti a nem brit uniós állampolgárokat, mivel nekik valójában kétszer kellett regisztráltatniuk magukat. Másodszor pedig rámutat arra, hogy a kettős állampolgársággal rendelkező polgárok (az Egyesült Királyság és az Ír Köztársaság, Málta vagy Ciprus állampolgára) nem voltak kötelesek ilyen formanyomtatványt kitölteni.

Thank you for your support, T. R.