Handelspolitik

относно прилагането на Директивата относно услугите към концесиите на морски имоти – държавна собственост, в Италия

L. A.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителката на петицията изразява загриженост, че Директива 2006/123/ЕО се заобикаля в Италия, като твърди, че на определени предприятия (стопанисващи плажове), концесионери на имоти – държавна собственост, разположени по крайбрежието и използвани за туризъм и отдих, не трябва да се позволява да затварят свободния достъп до плажовете. Във връзка с това тя се позовава на решението на Съда не ЕС от юли 2016 г. относно концесиите на морски имоти – държавна собственост, в Италия, като подчертава значението на публичните тръжни процедури за отдаването на плажовете на концесия, която не следва да се подновява автоматично. Освен това не трябва да се позволява личните интереси на концесионерите да вземат превес над опазването на околната среда и ландшафта, както и да не се ограничава свободният достъп до плажовете.

Thank you for your support, L. A.