Handelspolitik

Ve věci uplatňování směrnice o službách na koncese na veřejný majetek v přímořských oblastech v Itálii

L. A.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatelka petice vyjadřuje znepokojení nad tím, že směrnice 2006/123/ES je v Itálii obcházena, a tvrdí, že individuální obchodní koncese (pro plážová zařízení) na státem vlastněné nemovitosti nacházející se na pobřeží a využívané pro účely cestovního ruchu a volného času nesmí veřejnosti znemožňovat přístup k plážím. V této souvislosti odkazuje na rozsudek Soudního dvora EU z července 2016, který se týká koncesí na veřejný majetek v přímořských oblastech v Itálii, a zdůrazňuje význam veřejných nabídkových řízení na udělení plážových koncesí, jež by neměly být automaticky obnovovány. Individuální zájmy držitelů koncesí navíc nesmějí převážit nad ochranou životního prostředí a krajiny a nad neomezeným právem veřejnosti na přístup k plážím.

Thank you for your support, L. A.