Handelspolitik

Privind aplicarea Directivei privind serviciile în ceea ce privește concesionarea proprietăților maritime deținute de stat în Italia

L. A.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționara își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că Directiva 2006/123/CE este eludată în Italia și susține că concesionarea către operatori economici individuali (stabilimente situate pe plajă) a unor terenuri din domeniul public situate de-a lungul coastei și utilizate în scopuri turistice și de agrement nu trebuie să afecteze accesul public la plaje. Petiționara face referire, în acest sens, la hotărârea Curții Europene de Justiție din iulie 2016 privind concesionarea proprietăților maritime deținute de stat în Italia, subliniind importanța procedurilor de licitație publică pentru atribuirea concesiunilor de plaje, care nu ar trebui să fie reînnoite în mod automat. În plus, nu trebuie să se permită ca interesele persoanele ale deținătorilor de concesiuni să prevaleze asupra protecției mediului și a peisajului, precum și asupra dreptului nerestricționat de a avea acces public la plaje.

Thank you for your support, L. A.