Handelspolitik

O primjeni Direktive o uslugama na koncesije državnog pomorskog dobra u Italiji

L. A.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositeljica predstavke izražava zabrinutost zbog toga što se Direktiva 2006/123/EZ zaobilazi u Italiji, navodeći da se u slučaju pojedinačnih koncesija dodijeljenih poduzećima (za objekte na plažama) na državnoj imovini koja se nalazi na obali i upotrebljava se u svrhe turizma i slobodnog vremena ne smije dopuštati uskraćivanje pristupa javnosti plažama. S tim u vezi upućuje na presudu Suda Europske unije iz srpnja 2016. koja se odnosi na koncesije na pomorskim dobrima u državnom vlasništvu u Italiji, ističući važnost postupaka javnog nadmetanja za dodjelu koncesija na plažama, koje se ne bi smjele automatski obnavljati. Osim toga, ne smije se dopustiti da pojedinačni interesi koncesionara prevladaju nad zaštitom okoliša i krajolika te neograničenim pravom javnosti na pristup plažama.

Thank you for your support, L. A.