Handelspolitik

Szolgáltatási irányelvnek az olaszországi állami tulajdonban lévő tengerparti ingatlanok koncesszióira való alkalmazásáról 

L. A.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
20 Supporters 20 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Collection yet 3 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy Olaszországban a 2006/123/EK irányelvet megkerülik, és azzal érvel, hogy az állami tulajdonban lévő, part mentén fekvő és turisztikai, valamint szabadidős célokra használt egyedi vállalkozási koncessziók (tengerparti létesítmények) számára nem szabad megengedni, hogy a tengerpartokhoz való nyilvános hozzáférést korlátozzák. Ezzel összefüggésben utal az Európai Bíróság 2016. júliusában hozott, az olaszországi állami tulajdonban lévő tengerparti ingatlanokra vonatkozó koncessziókról szóló ítéletére, hangsúlyozva a tengerparti koncessziók elosztására vonatkozó nyilvános pályázati eljárások fontosságát, amelyeket nem kellene automatikusan megújítani. A koncesszió birtokosainak egyéni érdekei továbbá nem élvezhetnek elsőbbséget a környezetvédelemmel és tájvédelemmel, valamint a tengerpartokhoz való nyilvános hozzáférés korlátlan jogával szemben.

Thank you for your support, L. A.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now