Handelspolitik

Szolgáltatási irányelvnek az olaszországi állami tulajdonban lévő tengerparti ingatlanok koncesszióira való alkalmazásáról

L. A.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy Olaszországban a 2006/123/EK irányelvet megkerülik, és azzal érvel, hogy az állami tulajdonban lévő, part mentén fekvő és turisztikai, valamint szabadidős célokra használt egyedi vállalkozási koncessziók (tengerparti létesítmények) számára nem szabad megengedni, hogy a tengerpartokhoz való nyilvános hozzáférést korlátozzák. Ezzel összefüggésben utal az Európai Bíróság 2016. júliusában hozott, az olaszországi állami tulajdonban lévő tengerparti ingatlanokra vonatkozó koncessziókról szóló ítéletére, hangsúlyozva a tengerparti koncessziók elosztására vonatkozó nyilvános pályázati eljárások fontosságát, amelyeket nem kellene automatikusan megújítani. A koncesszió birtokosainak egyéni érdekei továbbá nem élvezhetnek elsőbbséget a környezetvédelemmel és tájvédelemmel, valamint a tengerpartokhoz való nyilvános hozzáférés korlátlan jogával szemben.

Thank you for your support, L. A.