Handelspolitik

Par Pakalpojumu direktīvas piemērošanu valstij piederošu jūras teritoriju koncesijām Itālijā

L. A.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzēja pauž bažas par to, ka Itālijā tiek apieta Direktīva 2006/123/EK, norādot ka nedrīkst pieļaut situāciju, ka atsevišķas uzņēmējdarbības koncesijas (pludmales iestādes), kas atrodas valsts īpašumā, kurš atrodas piekrastē un tiek izmantots tūrisma un atpūtas nolūkos, ierobežo publisku piekļuvi pludmalēm. Šajā saistībā viņa atsaucas uz Eiropas Kopienu Tiesas 2016. gada jūlija spriedumu par valsts īpašumā esošu jūras īpašumu koncesijām Itālijā, uzsverot publisko iepirkumu procedūru nozīmi pludmales koncesiju piešķiršanā un norādot, ka to automātiska atjaunošana nav pieļaujama. Tāpat nedrīkst pieļaut, ka koncesionāru individuālās intereses ir pārākas par vides un ainavu aizsardzību un neierobežotām tiesībām uz publisku piekļuvi pludmalēm.

Thank you for your support, L. A.