Migration

Menedékjog iránti kérelmek tagállamok közötti egyenlőtlen megoszlásáról

Remo Pulcini
  1. Launched November 2019

Abból a megállapításból kiindulva, hogy a Dublin III. rendelet (604/2013/EU rendelet) okozza a menedékkérők tagállamok közötti egyenlőtlen megoszlását – amit alátámasztanak az olasz, görög és spanyol partszakaszokra érkező migrációs hullámok is – a petíció benyújtója azt kéri, hogy függesszék fel Olaszországban a dublini rendszer alkalmazását (ahogyan ez Görögország esetében is megtörtént), továbbá vonják vissza az Európai Parlament és a Tanács 604/2013/EU rendeletét, majd helyettesítsék azt egy igazságosabb, méltányosabb megállapodással, amely hatékony támogatást és védelmet nyújtana a menedékkérők számára (akik gyakran észak-európai országokban élő migránsokkal kívánják újraegyesíteni családjukat).

Thank you for your support, Remo Pulcini