Migration

Privind repartizarea inegală a cererilor de azil între statele membre

Remo Pulcini
  1. Launched November 2019

Petiționarul cere suspendarea aplicării sistemului Dublin în Italia (așa cum este în cazul Greciei), precum și abrogarea Regulamentului (UE) nr. 604/2013 și înlocuirea lui cu un sistem mai corect și mai echitabil, care să ofere sprijin și protecție eficace solicitanților de azil (care adesea doresc să se alăture migranților stabiliți în țările din nordul Europei). Petiționarul susține că Regulamentul Dublin III [Regulamentul (UE) nr. 604/2013] reprezintă cauza repartizării inegale între statele membre a solicitanților de azil, lucru confirmat de valurile migratorii frecvente venite spre coastele Italiei, Greciei și Spaniei.

Thank you for your support, Remo Pulcini