Migration

Dėl nevienodo prieglobsčio prašymų paskirstymo tarp valstybių narių

Remo Pulcini
  1. Launched November 2019

Pirmiausia peticijos pateikėjas atkreipia dėmesį į tai, kad nevienodo prieglobsčio prašytojų paskirstymo tarp valstybių narių (tai matyti iš dažnai kylančių migracijos bangų prie Italijos, Graikijos ir Ispanijos krantų) priežastis yra reglamento „Dublinas III“ (Reglamentas (ES) Nr. 604/2013) taikymas. Jis ragina nebetaikyti Dublino sistemos Italijai (kaip jau buvo padaryta Graikijoje) ir panaikinti Reglamentą (ES) Nr. 604/2013. Peticijos pateikėjas siūlo pakeisti šią sistemą sąžiningesnėmis ir teisingesnėmis priemonėmis, pagal kurias prieglobsčio prašytojams būtų pasiūlyta veiksminga parama ir apsauga (dažnai šių migrantų tikslas yra susijungti su Šiaurės valstybėse gyvenančiomis šeimomis).

Thank you for your support, Remo Pulcini