Migration

относно неравномерното разпределение на молби за предоставяне на убежище между държавите членки

Remo Pulcini
  1. Launched November 2019

Предвид наблюдението, че регламентът „Дъблин III“ (Регламент (ЕС) № 604/2013) е причина за неравномерното разпределение на лицата, търсещи убежище, между държавите членки, което се потвърждава от честите миграционни вълни по италианското, гръцкото и испанското крайбрежие, вносителят на петицията призовава за прекратяване на режима „Дъблин“ за Италия (както се случи за Гърция), за отмяна на Регламент (ЕС) № 604/2013 и за замяната му с по-справедливи и равноправни споразумения, които предоставят ефективна подкрепа и защита за търсещите убежище (които често желаят да се съберат с мигранти, живеещи в държавите от Северна Европа).

Thank you for your support, Remo Pulcini