Zusammenleben

By Wojciech Pruński (Polish) on violation of the Charter on Fundamental Rights by Poland regarding restrictions due to COVID-19

Wojciech Pruński
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 6 days

Předkladatel uvádí, že vyhláška polské vlády, kterou se stanoví určitá omezení, nařízení a zákazy v souvislosti s výskytem epidemie COVID-19, porušuje svobodu shromažďování zaručenou Listinou základních práv a polskou ústavou. V petici poukazuje na soudní rozsudek, ve kterém se stanoví, že zákaz shromažďování vyvolává závažné ústavní pochybnosti, zejména v souvislosti s přípustností omezení subjektivních práv a zásady subsidiarity. Kromě toho předkladatel uvádí, že policie protiprávně zadržela pokojné demonstranty, včetně jednoho kandidáta v prezidentských volbách a člena senátu, horní komory polského parlamentu.

Thank you for your support, Wojciech Pruński

openPetition international