Zusammenleben

By Wojciech Pruński (Polish) on violation of the Charter on Fundamental Rights by Poland regarding restrictions due to COVID-19

Wojciech Pruński
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 13 days

Predkladateľ petície tvrdí, že vláda poľskej vlády svojim dekrétom, ktorým sa zavádzajú určité obmedzenia, nariadenia a zákazy v súvislosti s výskytom epidémie COVID-19, porušuje slobodu zhromažďovania, ktorú zaručuje Charta základných práv a poľská ústava. V petícii sa odvoláva na súdne rozhodnutie, v ktorom sa uvádza, že zákaz zhromažďovania vyvoláva značné ústavné pochybnosti, najmä v súvislosti s prípustnosťou obmedzení subjektívnych práv a zásadou proporcionality. Predkladateľ petície ďalej tvrdí, že polícia nezákonne zadržala pokojných demonštrantov, medzi nimi aj kandidáta v prezidentských voľbách a člena Senátu, hornej komory poľského parlamentu.

Thank you for your support, Wojciech Pruński

openPetition international