Zusammenleben

By Wojciech Pruński (Polish) on violation of the Charter on Fundamental Rights by Poland regarding restrictions due to COVID-19

Wojciech Pruński
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 13 days

Peticijos pateikėjas teigia, kad susirinkimų laisvė, kuri yra užtikrinta Pagrindinių teisių chartija ir Lenkijos Konstitucija, buvo pažeista Lenkijos vyriausybei priėmus sprendimą, kuriuo nustatomi tam tikri apribojimai ir draudimai bei paskelbiami įsakymai, susiję su COVID-19 epidemijos proveržiu. Peticijoje jis pamini teismo sprendimą, kuriame nurodoma, kad sprendimas uždrausti susirinkimų laisvę kelia rimtų abejonių Konstitucijos požiūriu, ypač atsižvelgiant į proporcingumo principą ir į tai, ar leistini individualių laisvių apribojimai. Taip pat peticijos pateikėjas teigia, kad policija neteisėtai sulaikė taikius protestuotojus, įskaitant kandidatą į Lenkijos prezidento postą ir Senato, Lenkijos parlamento aukštųjų rūmų, narį.

Thank you for your support, Wojciech Pruński

openPetition international