Zusammenleben

By Wojciech Pruński (Polish) on violation of the Charter on Fundamental Rights by Poland regarding restrictions due to COVID-19 

Wojciech Pruński
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
2 Supporters 2 in Europäische Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 6 days
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Вносителят на петицията твърди, че свободата на събранията, гарантирана от Хартата на основните права и от Конституцията на Полша, е била нарушена от декрета на полското правителство за установяване на някои ограничения, заповеди и забрани във връзка с избухването на епидемията от COVID-19. В петицията си той се позовава на съдебно решение, в което се посочва, че забраната на събранията поражда значителни конституционни съмнения, особено в контекста на допустимостта на ограниченията върху субективните права и принципа на пропорционалност. Освен това вносителят на петицията твърди, че мирни демонстранти са били задържани незаконно от полицията, включително кандидат за президент и член на Сената – Горната камара на Парламента на Полша.

Thank you for your support, Wojciech Pruński

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international