Handelspolitik

W sprawie przedłużenia gwarancji na produkty w UE

Matias Kiviniemi
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składający petycję wzywa Parlament Europejski do oceny skutków finansowych przedłużenia gwarancji dla konsumentów, przedsiębiorstw i przemysłu wytwórczego w UE. Składający petycję zwraca się również do Parlamentu Europejskiego o uzupełnienie dyrektyw dotyczących praw konsumentów o niezbędne kategorie produktów i harmonogramy gwarancji dla każdego z nich. Składający petycję wzywa Parlament Europejski do ustanowienia procedury regularnej oceny i aktualizacji tych harmonogramów. Składający petycję wzywa do bardziej zrównoważonego podejścia do gwarancji produktów obejmujących dłuższy okres czasu i przyczyniających się do zwiększenia wskaźnika napraw w stosunku do wskaźnika odpadów.

Thank you for your support, Matias Kiviniemi
pro