Handelspolitik

Termékekre nyújtandó garanciák időtartamának növeléséről az EU-ban

Matias Kiviniemi
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 7 weeks

A petíció benyújtója annak értékelésére kéri az Európai Parlamentet, hogy a termékekre nyújtandó garanciák időtartamának növelése milyen pénzügyi hatásokat gyakorolna az európai fogyasztókra, a vállalkozásokra és a gyártókra. A petíció benyújtója kéri továbbá az Európai Parlamentet, hogy a fogyasztói jogokról szóló irányelveket egészítse ki, pontosan meghatározva az egyes termékkategóriákat és az azokra nyújtandó garanciák előirányzott időtartamát. A petíció benyújtója a garanciák előirányzott időtartamának rendszeres értékelésére és frissítésére irányuló eljárás bevezetését is kéri az Európai Parlamenttől. A petíció benyújtója fenntarthatóbb megközelítést tart helyesnek, amely a termékekre nyújtandó garanciák időtartamának növelésére és a termékek kidobása és javítása közötti aránynak az utóbbi javára történő megváltoztatására törekszik.

Thank you for your support, Matias Kiviniemi