Zusammenleben

W sprawie braku planowania i konsultacji społecznych w zakresie przetwarzania odpadów w mieście San Sebastian, Guipúzcoa

GuraSOS
1 Supporter 1 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję wzywa Parlament Europejski do sprawdzenia, czy w mieście San Sebastian miało miejsce planowanie i czy odbyły się konsultacje społeczne dotyczące udzielania zamówień na przetwarzanie odpadów. Składający petycję twierdzi, że władze regionalne i lokalne naruszyły prawodawstwo UE w następujących dziedzinach: planowanie gospodarki odpadami; udział społeczeństwa w podejmowaniu decyzji dotyczących kwestii środowiskowych; zezwolenia środowiskowe; zamówienia publiczne; dostęp do wymiaru sprawiedliwości w kwestiach dotyczących środowiska; deficyt publiczny (równowaga finansowa i równowaga budżetowa).

Thank you for your support, GuraSOS