Zusammenleben

W imieniu stowarzyszenia „The World Federation of Trade Unions” (Światowa Federacja Związków Zawodowych), w sprawie trudnej sytuacji pracowników migrujących w Foggii we Włoszech

Petitioner
5 Supporters 5 in European Union
Collection finished
  1. Launched February 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składający petycję skarży się na poważną sytuację, w jakiej znajduje się wielu migrantów pracujących na polach położonych na obszarze Rignano, niedaleko Foggii w Apulii we Włoszech. Krytykuje on stan zaniedbania tych sezonowych pracowników migrujących, którzy są wykorzystywani przez właścicieli gruntów i zmuszani do pracy w nieludzkich warunkach, bez ochrony zapewnianej przez związki zawodowe i w godnych pożałowania warunkach zdrowotnych i sanitarnych. Składający petycję wzywa do poprawy warunków tych pracowników, zwłaszcza w odniesieniu do zakwaterowania, dostępu do wody, infrastruktury sanitarnej, zabezpieczenia społecznego i transportu.

openPetition international