Zusammenleben

от името на асоциацията „Световна федерация на профсъюзите“, относно затрудненото положение на работниците мигранти във Фоджа, Италия

World Federation of Trade Unions
  1. Launched February 2020

Вносителят на петицията се оплаква от сериозното положение, което засяга множество мигранти, които извършват селскостопанска дейност в полята в близост до Риняно, в близост до Фоджа, Пулия, Италия. Той критикува липсата на внимание към тези сезонни работници мигранти, които са експлоатирани от земевладелци и са принудени да работят в нечовешки условия, без синдикална защита и при ужасни хигиенни и здравни условия. Той призовава за подобряване на условията на тези работници мигранти, по-специално по отношение на жилищното настаняване, достъпа до вода, канализация, социална сигурност и транспорт.

Thank you for your support, World Federation of Trade Unions