Zusammenleben

V mene združenia „Svetovej federácie odborových zväzov, o ťažkej situácii migrujúcich pracovníkov vo Foggii, Taliansko

World Federation of Trade Unions
  1. Launched February 2020

Predkladateľ petície sa sťažuje na vážnu situáciu, ktorá postihuje mnoho migrantov, ktorí pracujú na poliach v Rignane, neďaleko mesta Foggia v Apúlii, Taliansko. Kritizuje prehliadanie týchto sezónnych migrujúcich pracovníkov, ktorých vlastníci pôdy zneužívajú a nútia ich pracovať v neľudských podmienkach, bez ochrany odborov a v žalostných hygienických a zdravotných podmienkach. Žiada zlepšenie podmienok týchto migrujúcich pracovníkov, najmä pokiaľ ide o ubytovanie, prístup k vode, hygienické podmienky, sociálnu bezpečnosť a dopravu.

Thank you for your support, World Federation of Trade Unions