Handelspolitik

V imenu Instituta za varstvo pravic manjšin (Kisebbségi Jogvédő Intézet), o vračanju premoženja v več državah članicah ,

Kisebbségi Jogvédő Intézet
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Vlagatelj peticije trdi, da so zakonodaja ter upravna in sodna praksa v zvezi z vračanjem premoženja v več državah članicah, kot so Slovaška, Romunija ali Avstrija, v nasprotju s prostim pretokom kapitala, z njim povezanimi postopkovnimi pravicami, Listino EU o temeljnih pravicah ter splošnimi načeli prava EU. Trdi, da imata navedeni zakonodaja in praksa diskriminacijski učinek na državljane EU na podlagi njihovega prebivališča in državljanstva, ter poziva institucije EU, naj poiščejo rešitev za ublažitev tega učinka, ne da bi to znatno vplivalo na delovanje enotnega trga.

Thank you for your support, Kisebbségi Jogvédő Intézet
pro