Handelspolitik

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a jogszabályok, valamint a tulajdon visszaszolgáltatásával kapcsolatos közigazgatási és bírósági gyakorlat több tagállamban, például Szlovákiában, Romániában és Ausztriában ellentétes a tőke szabad mozgásával, az ehhez kapcsolódó eljárási jogokkal, az EU Alapjogi Chartájával és az uniós jog általános elveivel. Azzal érvel, hogy a szóban forgó jogszabályok és gyakorlatok diszkriminatív hatással vannak az uniós polgárokra a lakóhelyük és az állampolgárságuk alapján, és felszólítja az uniós intézményeket, hogy találjanak megoldást e hatás enyhítésére, még abban az esetben is, ha annak nincs jelentős hatása az egységes piac működésére.

Thank you for your support, Kisebbségi Jogvédő Intézet
pro