Gesundheit

Privind aplicarea incorectă a Directivei 2003/88/CE privind organizarea timpului de lucru în Italia

Dalila Nesci
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționara se plânge de aplicarea incorectă a Directivei 2003/88/CE privind organizarea timpului de lucru în Italia, în special în spitale și centre de sănătate. Această directivă prevede, printre altele, că programul de lucru nu ar trebui să depășească 48 de ore pe săptămână și că o perioadă de odihnă de 11 ore ar trebui acordată între schimburi. De asemenea, petiționara se plânge de Legea nr. 161 din 2014, prin care Italia a transpus directiva europeană sus-menționată în legislația italiană, care a dus la închiderea procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor nr. 2011/4185. Petiționara subliniază faptul că lipsa de odihnă crește riscul de erori din partea profesioniștilor din domeniul sănătății, cu riscuri evidente asupra serviciilor de îngrijire furnizate cetățenilor. Petiționara subliniază caracterul urgent al măsurilor imediate și solicită deschiderea unei noi proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Italiei pentru a garanta sănătatea cetățenilor, în conformitate cu obligațiile de reglementare prevăzute la nivel european.

Thank you for your support, Dalila Nesci

openPetition international