Gesundheit

Par Direktīvas 2003/88/EK par darba laika organizēšanu nepareizu piemērošanu Itālijā

Dalila Nesci
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzēja sūdzas par Direktīvas 2003/88/EK par darba laika organizēšanu nepareizu piemērošanu Itālijā, jo īpaši slimnīcās un veselības aprūpes centros. Šajā direktīvā cita starpā ir noteikts, ka darba laiks nedrīkst pārsniegt 48 stundas nedēļā un ka starp maiņām ir jābūt 11 stundu atpūtas laikam. Lūgumraksta iesniedzēja arī sūdzas par 2014. gada Likumu Nr. 161, ar kuru Itālija ir transponējusi iepriekš minēto Eiropas direktīvu Itālijas tiesību aktos un pēc kura tika slēgta pārkāpuma procedūra Nr. 2011/4185. Lūgumraksta iesniedzēja norāda, ka atpūtas trūkums palielina iespējamību, ka veselības aprūpes profesionāļi pieļaus kļūdas, kas acīmredzami apdraud iedzīvotājiem sniegtos aprūpes pakalpojumus. Lūgumraksta iesniedzēja uzsver, ka ir steidzami vajadzīga tūlītēja rīcība, un aicina uzsākt jaunu pārkāpuma procedūru pret Itāliju, lai nodrošinātu iedzīvotāju veselību atbilstīgi ES līmenī noteiktajām regulatīvajiem prasībām.

Thank you for your support, Dalila Nesci

openPetition international