Gesundheit

O pogrešnoj primjeni Direktive 2003/88/EZ o organizaciji radnog vremena u Italiji

Dalila Nesci
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositeljica predstavke žali se na pogrešnu primjenu Direktive 2003/88/EZ o organizaciji radnog vremena u Italiji, osobito u bolnicama i centrima zdravstvene zaštite. Tom se direktivom, između ostaloga, propisuje da radno vrijeme ne smije biti dulje od 48 sati tjedno te da među smjenama treba koristiti razdoblje odmora od 11 sati. Podnositeljica predstavke žali se i na Zakon br. 161 iz 2014. kojim je Italija prethodno navedenu europsku Direktivu prenijela u talijansko zakonodavstvo, što je dovelo do zatvaranja postupka zbog povrede br. 2011/4185. Podnositeljica predstavke ističe da se zbog nekorištenja odmora povećava vjerojatnost pogreške zdravstvenog djelatnika, što predstavlja očit rizik za pružanje usluga skrbi građanima. Podnositeljica predstavke naglašava hitnost neposredne akcije i poziva na otvaranje novog postupka zbog povrede protiv Italije radi jamčenja zdravlja građana u skladu s regulatornim obvezama postavljenima na razini EU-a.

Thank you for your support, Dalila Nesci

openPetition international