Gesundheit

O nepravilni uporabi Direktive 2003/88/ES o organizaciji delovnega časa v Italiji ,

Dalila Nesci
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagateljica peticije se pritožuje zaradi nepravilne uporabe Direktive 2003/88/ES o organizaciji delovnega časa v Italiji, zlasti v bolnišnicah in zdravstvenih domovih. Ta direktiva med drugim določa, da delovni čas ne sme preseči 48 ur na teden in da mora imeti delavec med izmenami 11 ur počitka. Vlagateljica peticije se pritožuje tudi glede Zakona št. 161 iz leta 2014, s katerim je Italija navedeno evropsko direktivo prenesla v svojo zakonodajo, zaradi česar je bil zaključen postopek o ugotavljanju kršitev št. 2011/4185. Vlagateljica peticije opozarja, da pomanjkanje počitka poveča verjetnost napake zdravstvenega delavca, kar pomeni očitna tveganja pri zagotavljanju zdravstvenih storitev državljanom. Poudarja, da so potrebni takojšnji ukrepi, in poziva k začetku novega postopka za ugotavljanje kršitev proti Italiji, da se zagotovi zdravje državljanov v skladu z zakonskimi obveznostmi, predpisanimi na ravni EU.

Thank you for your support, Dalila Nesci

openPetition international