Gesundheit

1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója panaszkodik a munkaidő-szervezésről szóló 2003/88/EK irányelv helytelen olaszországi alkalmazásáról, különösen a kórházakban és egészségügyi központokban. Ez az irányelv többek között azt írja elő, hogy a munkaidő nem haladhatja meg a heti 48 órát, és hogy a műszakok között 11 órás pihenőidőt kell tartani. A petíció benyújtója emellett hivatkozik 2014. évi 161. sz. törvényre, amely révén Olaszország átültette a fent említett európai irányelvet az olasz jogba, és ennek következtében megszüntette a 2011/4185. számú jogsértési eljárást. A petíció benyújtója rámutat arra, hogy a pihenés hiánya növeli a hibavalószínűséget az egészségügyi szakemberek részéről, ami nyilvánvaló kockázatokkal jár az állampolgároknak nyújtott ápolási szolgáltatásokra nézve. A petíció benyújtója hangsúlyozza az azonnali cselekvés sürgősségét, és az állampolgárok egészségének biztosítása érdekében – az uniós szintű szabályozási kötelezettségek betartása mellett – kéri egy újabb jogsértési eljárás megnyitását Olaszország ellen.

Thank you for your support, Dalila Nesci

openPetition international