Kultur

Par valdības lēmumu samazināt Sventokšiskas nacionālā parka (aizsargājama dabas teritorija Polijā) teritoriju

Małgorzata Janowska
  1. Launched December 2019

Lūgumraksta iesniedzēja informē, ka Polijas valdība vēlas samazināt Sventokšiskas nacionālā parka teritoriju un daļu no tās piešķirt Oblātu institūtam (Katoļu baznīca). Viņa ir nobažījusies, ka aizsargājamās dabas teritorijas samazināšanas dēļ parkā mītošās apdraudētās dzīvnieku un augu sugas varētu netikt aizsargātas. Viņasprāt, Polijas valdība, šādi rīkojoties, apdraud šo zemi un neievēro nākamo paaudžu intereses. Lūgumraksta iesniedzēja jo īpaši apšauba lēmumu nodot šo zemi privātam īpašniekam. Viņa lūdz, lai Parlaments palīdzētu aizsargāt šo zaļās pasaules daļu.

Thank you for your support, Małgorzata Janowska