Kultur

относно решението на правителството за намаляване на площта на национален парк Świętokrzyski (защитена природна зона в Полша)

Małgorzata Janowska
  1. Launched December 2019

Вносителката на петицията уведомява, че полското правителство иска да намали площта на национален парк Świętokrzyski и да даде част от него на Ордена на облатите (Католическата църква). Тя изразява загриженост относно евентуалната липса на защита на застрашените животни и растителни видове в парка поради намаляването на площта на защитената зона. Според нея полското правителство излага тази територия на риск и не зачита интересите на бъдещите поколения. Вносителката поставя под съмнение по-специално решението за предоставяне на територията в частни ръце. Тя моли Парламента да помогне за защитата на тази част от природата.

Thank you for your support, Małgorzata Janowska