Kultur

A lengyel állampolgár által benyújtott 0629/2019. számú petíció, a Świętokrzyski Park Narodowy (lengyelországi természetvédelmi terület) kiterjedésének csökkentéséről szóló kormányhatározatról

Małgorzata Janowska
  1. Launched December 2019

A petíció benyújtója arról számol be, hogy a lengyel kormány csökkenteni kívánja a szentkeresztbeli (Świętokrzyskie) nemzeti park területét, és egy részét az oblátusok rendjének (a katolikus egyháznak) kívánja adományozni. Aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a parkban élő veszélyeztetett állat- és növényfajok védelmét esetleg nem fogják biztosítani a természetvédelmi terület kiterjedésének csökkentéséből adódóan. Úgy gondolja, hogy a lengyel kormány veszélyezteti ezt a földterületet, és nem veszi figyelembe a jövő generációk érdekeit. A petíció benyújtója különösen a földterület magánkézbe adására vonatkozó döntést kérdőjelezi meg. Kéri a Parlamentet, hogy segítsen megvédeni a világ e zöld részét.

Thank you for your support, Małgorzata Janowska