Kultur

Dėl vyriausybės sprendimo sumažinti nacionalinio parko „Świętokrzyski Park Narodowy“ (saugomos gamtos teritorijos Lenkijoje) plotą

Małgorzata Janowska
  1. Launched December 2019

Peticijos pateikėja informuoja, kad Lenkijos vyriausybė ketina sumažinti „Świętokrzyski Park Narodowy“ teritoriją ir dalį jos perduoti (Katalikų Bažnyčios) Oblatų ordinui. Ji reiškia susirūpinimą dėl to, kad, sumažinus saugomos gamtos teritorijos plotą, parke galimai nebebus apsaugomi nykstančių rūšių gyvūnai ir augalai. Jos nuomone, Lenkijos vyriausybė pasmerkia šią žemę pavojui ir nepaiso ateities kartų interesų. Peticijos pateikėja ypač kvestionuoja sprendimą perduoti šią žemę į privačias rankas. Ji prašo Parlamento padėti apsaugoti šį gamtos kampelį.

Thank you for your support, Małgorzata Janowska