Par uzturēšanās atļaujām ES darbinieku ģimenes locekļiem, kuri nav nevienas ES dalībvalsts valstspiederīgie

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka ES darbiniekiem un viņu ģimenes locekļiem uzņēmēja dalībvalsts vai reģistrācijas vai nodarbinātības dalībvalsts izsniedz uzturēšanās atļaujas īpašas personas apliecības veidā, kas atvieglo šā statusa pierādīšanu, ieceļojot un uzturoties attiecīgajā dalībvalstī. Šīs personas apliecības esamība liedz izsniegt uzturēšanās atļauju ģimenes locekļiem no trešām valstīm saskaņā ar Direktīvas 2004/38/EK 10. pantu. Privāta ceļojuma gadījumā uz citu suverēnu teritoriju ģimenes locekļi no trešām valstīm, kuri var uzrādīt tikai minēto personas apliecību, nav atbrīvoti no vīzas prasības. Šī problēma nerodas, ja ES darbinieki dzīvo kopā ar savām ģimenēm valstī, kas nav izdevēja valsts, vai valstī, kura piemēro direktīvu, vai ja reģistrācijas valsts ir trešā valsts, un visi no viņiem dzīvo Savienības teritorijā vai valstī, kas piemēro direktīvu. Šādām atšķirībām nav objektīva pamatojuma. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka ir vajadzīgs vienots ES mēroga regulējums.

Link to the petition

Image with QR code