Rechtstaatlichkeit

относно международното отвличане на деца в Япония

V. F.
158 Supporters 158 in European Union
  1. Launched 17/01/2020

Вносителят на петицията излага проблемите, пред които е изправен, като посочва, че японската му съпруга е отвлякла двете му деца, които са с френско и японско гражданство, и твърди, че Япония нарушава Хагската конвенция от 1980 г. за гражданските аспекти на международното отвличане на деца, която е ратифицирала през 2014 г. Той посочва, че японското законодателство не съдържа разпоредби за упражняване на съвместни родителски права, права на посещение или право на достъп на родители, които не са японски граждани, до децата им. Във връзка с това той иска от Европейския парламент да направи постъпки пред Япония и да я призове да направи всичко необходимо с цел предотвратяване на по-нататъшни нарушения на националното и международното право, по-специално на Конвенцията на ООН от 1989 г. за правата на детето.

Thank you for your support, V. F.